Paellaen stammer fra Valencia, og ifølge paella-eksperten, Rafael, fra Mi Paella en el Huerto, så indeholder en autentisk paella ikke fisk eller skaldyr, men kun kød. Her får du Rafaels opskrift på paella med kylling og kanin.
4 personer
Ingredienser:
En paella-pande med en diameter på 42-46 cm.
400 g Bomba-ris (alternativt kortkornede ris). Du kan købe Bomba-ris her
500 g kylling skåret i tern (50-60 g)
500 g kanin skåret i tern (50-60 g)
200 g hestebønner
200 g flade, grønne snittebønner
150 g hvide limabønner (gerne den lokale sort garrofón)
2 mellemstore flåede tomater
1 tsk sød paprika
et par safrantråde
120 ml blød aromatiseret jomfru olivenolie
1 frisk kvist rosmarin
4-5 dele vand til 1 del ris
Sådan laver du valenciansk paella med kylling og kanin
1. Hæld olivenolie i midten af paella-panden, og tænd derefter for blusset.
2. Brun og steg kylling og kanin godt igennem.
3. Fordel kødet rundt i kanten af paella-panden, og tilsæt bønnerne. Svits bønnerne til de er gyldne.
4. Flyt grøntsagerne ud i siden af panden og tilsæt de flåede tomater. Tomaterne er færdigstegte, når vandet er fordampet.
5. Tilsæt paprika, rør hurtigt rundt i det, så det bliver ristet og tilsæt vandet.
6. Tilsæt safran, rosmarin og lidt salt og lad retten simre i 20-25 minutter.
7. Smag på retten, før du tilsætter ris, og tilsæt evt. mere salt. Den må gerne smage lidt salt, da risene vil få paellaen til at smage mindre salt.
8. Tilsæt risene i en lige linje tværs over paella-panden, så paellaen deles i to. Du skal kunne ane toppen af risene over vandet. Hvis du kan se for mange ris, så tilsæt mere vand.
9. Rør rundt i paellaen, så du sikre dig at alle ingredienser er godt fordelt. Lad risene koge i retten i 10 minutter.
10. Juster varmen op eller ned, og lad retten simre i yderligere syv minutter. Risene skal være tørre, når der er gået 17 minutter.
11. Nu skal risene i bunden gøre sprøde. Skru højt op for blusset i 2 minutter, og sluk inden risene brænder.
12. Lad paellaen stå og hvile i to minutter, inden den serveres.
Drik Rafaels sangria til paellaen. Den matcher retten super godt.