
Churros
Nystegte, sprøde churros eller spanskrør, som de kaldes på dansk, er en klassiker, som især er et hit i vintermånederne. Du kan nemt lave churros hjemme og fylde huset med den skønne duft. Her får du opskriften på churros og tips til, hvad du kan servere til.

5 spanske retter til påskebordet
Du kan sagtens finde spanske retter med råvarer, der er typiske indslag i den danske påskemenu. Samtidig kan du tilføje et sydlandsk twist til dine klassiske, danske påskeretter. Du kan også gå all in og servere din påskemiddag på spansk. Her får du fem retter, der passer perfekt til påskebordet.

Kogebog er dedikeret til spanske oliventræer og nyfortolkninger af middelhavskøkkenet
Ny kogebog har hovedfokus på ingredienserne oliven og olivenolie og er skrevet i skyggen af oliventræer i det sydlige Spanien. Bogen er spækket med vegetaropskrifter på alt fra snacks til desserter. Du får en smagsprøve på tre opskrifter fra kogebogen.

Opskrift: Små kugler af gedeost rullet i krydderier
De her små, farvestrålende kugler af gedeost, rullet i farverige krydderier, ser skønne ud på et bord, og så smager de forrygende godt til en aperitif. Opskriften på disse lækre ostekugler stammer fra kogebogen Oliven & olivenolie af Henik Vilian og Ingo Schauser, som har udviklet opskrifterne på Garden of Lemons i Andalusien. Opskrift: Små kugler […]

Opskrift: Croquetas med sorte oliven
Croqueta er en af de mest udbredte tapas, der serveres i spanske barer og restauranter. Hvert køkken har sin opskrift, og her får du en opskrift på croquetas med spanske oliven, som er udviklet i køkkenet på Garden of Lemons i Andalusien. Ligesom den spanske tortilla er croquetas en af de mest udbredte tapas, der […]

Opskrift: Grillede hele auberginer med kapers, sorte oliven og hvidløgscreme
I denne opskrift får de grillede auberginer selskab af sorte, spanske oliven og kapers samt en mild hvidløgscreme på bagte hvidløg. Opskriften er fra kogebogen Oliven & olivenolie af Henrik Vilan og Ingo Schauser. I kogebogen nyfortolker parret klassiske, spanske retter og laver deres helt egne. Alle opskrifter i kogebogen indeholder oliven af egen avl […]

MO de Movimiento: På fremtidens restaurant i Madrid er alt fra design til gastronomi bæredygtigt
Den nye, bæredygtige restaurant MO de Movimiento i Madrids Chamberí-kvarter er bevis på, at innovation, arkitektur, design og gastronomi kan gå op i en højere enhed samtidig med, at der tages socialt ansvar.

6 gastronomiske grunde til at besøge Almería
Den andalusiske kystby Almería er et udsøgt spisekammer, spækket med lokale delikatesser. De indbydende middelhavsretter på Almerías reatauranter og barer er værd at rejse efter, og det er et must at smage de berømte hvide og røde rejer samt de gratis tapas.

Mød Plastikhavets bæredygtige tomatdronning
I et lille hjørne af det enorme drivhusområde, Mar de Plástico, ved Almería driver Lola sit bæredygtige gartneri med tomater og minipeberfrugter. Både grøntsagerne og Lola er eftertragtede i hele Europa. Kilometervis af drivhuse passerer forbi vinduerne, mens vi en tidlig morgen kører fra Almería mod det gigantiske drivhusområde, også kaldet Plastikhavet (Mar de Plástico), […]

Workshop: Lav din egen gin i Barcelona
Gin er hipt i Barcelona, og overalt i byen serveres Gin og Tonic i spandevis. Du kan sågar lave din egen gin på en workshop i Barcelona. Jeg har testet gin-workshoppen, der, trods ginnens popularitet i byen, stadig hører til en af Barcelonas hemmelige oplevelser. I Barcelona har enhver bar med respekt for sig selv […]