Sangria er så klassisk en spansk drik, at de fleste, der har besøgt landet har smagt den i flere varianter. Her får du kokken Rafaels hjemmelavede opskrift på sangria med et godt skvæt cognac og vodka eller gin efter behag.
Spørger du en spanier, hvor han eller hun går ud og drikker sangria, så vil vedkommende kigge uforstående på dig. Spanierne går aldrig ud og drikker sangria. Den serveres kun for turister på landets barer og restauranter. Til gengæld laver flere spaniere gerne den røde drik derhjemme, og i mange hjem udvikler de deres egen opskrift. Der bliver ikke sparret på alkoholen i de spanske hjem, når den røde læskende drik mikses af rødvin, sodavand og frisk frugt, og den smager langt bedre en købesangriaen på de spanske barer. Jeg fik denne spanske sangria hjemme hos paellakokken, Rafael, og den smager rigtig godt og passer fint til danske sommeraftener i haven. Du kan serveres den til snacks og tapas, og den går også rigtig godt til paella.
Sådan laver du sangria
Du skal bruge:
1 flaske rødvin (det behøver ikke at være den dyreste fra vinkælderen)
1 Fanta eller lemonsodavand
4-5 spsk sukker
1 shot cognac
1 shot vodka eller gin
Bland det hele sammen i en glaskande og sæt den i køleskabet.
Skær forskellige frugter som æbler, appelsiner og pærer i små stykker. Server den iskolde sangria med frugtstykkerne og isterninger.
Tips til snacks til din sangria
Hvis du vil serverer nogle lækre snacks til din sangria, så prøv disse lækre marcona-mandler, som tilberedes i ovnen og er krydret med marrokanske krydderi Ras el Hanout.
Har du lyst til at afveksle sangriaen med en anden spansk drink, så prøv den lækre drink fra Valencía med friskpresset appelsin, cava og et spark alkohol. Den er meget forfriskende på en varm sommerdag.