Menu
Spain by Hanne
  • Forside
  • Rejsemål
    • Andalusien
      • Almeria
      • El Gastor
      • Estepona
      • Granada
      • Jerez de la Frontera
      • Málaga
      • Marbella
      • Melegís
      • Nerja
      • Setenil de las Bodegas
      • Sevilla
    • Balearerne
      • Mallorca
        • Alcúdia
        • Valldemossa
        • Binissalem
        • Palma de Mallorca
        • Ses Salines
      • Menorca
        • Ciutadella
        • Mahon
    • Baskerlandet
      • Bilbao
    • Castilla-La Mancha
      • Toledo
    • Castilla y León
      • Navaluenga
    • Catalonien
      • Barcelona
      • Cadaques
      • Figueres
      • Girona
      • Tossa de Mar
    • De Kanariske Øer
      • Tenerife
    • Madrid
    • Valencia
      • Alicante
      • Riola
      • Valencia by
  • Tips til rejsen
  • Kultur & design
  • Mad & Drikke
    • Opskrifter
  • Om
    • Samarbejde
    • Kontakt
    • Privatlivspolitik
Close Menu
Spanske kødboller i mandelsauce - opskrift
januar 19, 2019

Spanske kødboller i mandelsauce

Opskrifter

De traditionelle spanske kødboller i mandelsauce er perfekte til et tapasmåltid eller som hovedret.

Der findes hundredvis af opskrifter på de spanske albóndigas (kødboller). De små kødboller fås i alle mulige former og størrelser, og de kan laves med svinekød, oksekød, en kombination af de to og sågar fisk og blæksprutte.

Denne klassiske opskrift på albóndigas er med okse- og svinekød i en lækker mandelsauce. Opskriften er udviklet af kok, forfatter rejsearrangør og madblogger, Lauren Aloise, der også arrangerer populære, guidede madture i Spanien.

Opskrift på spanske kødboller i mandelsauce – Albóndigas en Salsa de Almendras

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Samlet tid: 60 minutter

Ingredienser

Til kødboller (denne portion er til ca. 30 mellemstore kødboller)

  • 450 g hakket svinekød
  • 450 g hakket oksekød 
  • 3 æg
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 håndfuld hakket persille
  • 1 dl mælk
  • 1/2 dl smuldret, daggammelt brød
  • Mel
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Til saucen

  • 1/2 dl olivenolie
  • 3 hele fed hvidløg 
  • 4 skiver hvidt brød, uden skorpe og skåret i små croutoner
  • 1,5 dl hvidvin
  • 1 knivspids safrantråde (put dem i hvidvinen, mens du tilbereder resten af opskriften)
  • 1,5 dl hønsefond
  • 1 dl mandler
Sådan gør du
  1. Start med at blande farsen. Bland kødet med hvidløg, æg, persille, mælk, salt, peber og smuldret brød. 
  2. Put farsen i køleskabet i et par timer eller natten over i en skål dækket med plastfolie, som skal lægges direkte på farsen for at bevare smagen. 
  3. Når du er klar til at lave kødboller, ruller du farsen til mellemstore kugler og vender dem i mel. Steg dem i varm olivenolie. Vend dem, så de bliver brunet på alle sider. Læg dem på køkkenrulle, så de kan dryppe af. Kødbollerne skal stadig være lyserøde indeni, da de steges videre i mandelsaucen.
  4. Lav saucen. Hæld olivenolien på en pande og sautér hvidløgsfeddene ved middel varme. Tag dem op, så snart de er gyldne og put dem i en foodprocessor eller blender.
  5. I den samme olie steges mandlerne til de er gyldne. Tag dem op, så snart, de har fået farve. De må ikke blive brændte. Put dem i foodprocessoren/blenderen. 
  6. Nu puttes brødcroutonerne i den samme olie og steges gyldne. Tag dem op og put dem i foodprocessoren/blenderen.
  7. Hæld hønsefond og hvidvin med safran i foodprocessoren/blenderen og blend det ca. et minut, så du får en glat puré. 
  8. Hæld saucen over kødbollerne og lad dem koge i ca. 20 minutter ved svag varme. Koge du ved høj varme, kan kødbollerne flække. Hvis saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt vand. 
  9. Smag til med salt og peber og servér dem rygende varme!
8 gode restauranter i Barcelona Guide: Her får du anderledes oplevelser i Madrid

Læs også

3 opskrifter med citroner - fra kogebogen Citroner. Foto: Mikkel Adsbøll

Opskrifter

Kogebog sender dig direkte i citronhimlen: Få 3 opskrifter med citron

Forfriskende spansk dessert: Citronsorbet med cava

Opskrifter

Forfriskende spansk dessert: Citronsorbet med cava

Vegetaropskrift: Aubergineruller med svampe og cashew-ricotta

Opskrifter

Vegetaropskrift: Aubergineruller med svampe og cashew-ricotta

Hanne Olsen rejsejournalist Spanien

Hanne Olsen

Jeg er journalist med Spanien som speciale. Jeg er særligt interesseret i kunst og kultur, hvilket afspejler sig i de artikler, du finder her på sitet. Jeg leverer også rejseartikler og fotos til en række medier, bl.a. Politiken, Jyllands-Posten, Børsen, Modemagasinet IN og Femina.

Læs mere

 

Nyeste artikler

  • kameleonMálagas Soho-kvarter er et udendørs galleri med kunst i verdensklasse
    januar 16, 2021
  • 5 gode spanske film, du kan se på Filmstriben - Smerte og ære - Pedro Almodóvar5 fede, spanske film, du skal se på Filmstriben
    december 22, 2020
  • Shopping: Inspiration til dig der er vild med spansk gastronomiShop online: Inspiration til dig der er vild med spansk gastronomi
    december 12, 2020
  • Ikeru vase high fra Fritz Hansen, designet af spanske Jaime Hayon.Shop online: 12 gaveidéer i spansk design
    november 26, 2020
  • Fotoprojekter er en gribende indsigt i spaniernes liv under coronanedlukningen. Foto: Susana GironFotoprojekt udforsker spaniernes liv under coronanedlukningen
    oktober 30, 2020

Rejsefællesskab

Facebookgruppe: Rejsetips til Spanien

Vær med i læsernes rejsegruppe på Facebook.

Tags

Bilferie Bæredygtigt Feriehuse Festivaler Film & serier Fincaer Flybilletter Grøn mad Hojtider Hoteller Interrail Interviews Reportager Shopping Spanskundervisning spiseguider Storbyguider Togrejser Vandreture Workshops

Download gratis guide

10 gratis tips til SpanienTilmeld dig inspirationsmailen og lad os holde kontakten. Samtidig får du den gratis guide: 10 tips til Spanien.

Back To Top
Spain by Hanne
Jeg opholder mig, arbejder og bor ofte i Spanien i længere perioder. Her på sitet deler jeg rejsetips til de steder – kendte som ukendte – som jeg holder mest af. Du finder også kultur- og designtrends samt madopskrifter. Og så kan du møde nogle af de lokale.

Indhold

REJSEMÅL

TIPS TIL REJSEN

KULTUR & DESIGN

MAD & DRIKKE

OM

Nyeste artikler

  • kameleonMálagas Soho-kvarter er et udendørs galleri med kunst i verdensklasse
  • 5 gode spanske film, du kan se på Filmstriben - Smerte og ære - Pedro Almodóvar5 fede, spanske film, du skal se på Filmstriben

Dagens populære

  • Málagas Soho-kvarter er et udendørs galleri med kunst i verdensklasse
  • 6 medrivende spanske serier på Netflix 6 medrivende spanske serier på Netflix
  • 5 gode spanske film, du kan se på Filmstriben - Smerte og ære - Pedro Almodóvar 5 fede, spanske film, du skal se på Filmstriben
© Spain by Hanne 2020

Gratis guide: 10 tips til Spanien

Tilmeld dig inspirationsmailen og download den gratis guide med tips, der er værd at vide om spanierne og deres kultur.

Ja tak, send mig guiden
Gratis guide til Spanien
Spain by Hanne bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Jeg går du fra, at det er ok med dig, men du kan fravælge det, hvis du vil. CookieindstillingerDet er fint.
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nødvendige
Altid slået til

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Ikke nødvendige

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.