Den catalanske hovedstad er et slaraffenland af gode spisesteder med alt fra Michelin-restauranter til små etniske gemmesteder. Her får du en guide til nogle af de bedste restauranter i Barcelona.
1. Hipt og kreativt i El Born
Bar Brutal/Can Cisa er en kombineret bar/restaurant, og den blev min stamrestaurant, da jeg i fire måneder i sommeren 2018, boede lige rundt om hjørnet. Jeg fik den anbefalet af min udlejer, som havde El Born-kvarterets mest hippe restaurant blandt de lokale som nummer et på sin liste over gode restauranter i Barcelona.
Indretningen er rustik og urban med rå træborde, metalstole med træsæder og vinreoler fra gulv til loft. Her er dekoreret med excentriske indslag som fiskehoveder, en gris og en hjerne, og du må tegne og skrive på væggene.
Vinene er økologiske og udsøgte, og med over 300 vine i kælderen, er her rig mulighed for at prøve etiketter, der skiller sig ud fra mængden og overrasker. Bestil din vin i glas, så du kan smage flere forskellige. Tjenernes anbefalinger er værd at følge.
Menukortet består af retter, der er beregnet til at dele, så man kan smage noget forskelligt. Du kan bl.a. få rå tunfisk, havabbore, kyllingelever i kreativt selskab med bl.a. melon, mandler og butternut, iberisk svinekød med hvid grapefrugt og kyllingelever med romesco-sauce og tørret frugt. Mine favoritter er grillet blæksprutte med rodfrugtpuré og rødbedesalat med friske ferskner og mascarpone.
Bar Brutal/Can Cisa, Carrer de la Princesa 14 (vis på kort)
2. Mexicansk gourmetmad
Niño Viejo er så absolut den bedste mexicanske restaurant i Barcelona. Kokkene Albert Adriá og Paco Méndez åbnede Niño Viejo i 2014, og den røg hurtigt ind på listen over Barcelonas mest besøgte restauranter sammen med Adriás øvrige som Tickets (læs om den i min guide til Barcelonas bedste tapasbarer), Bodega 1900 og Paka.
Skuespillerinden Gwyneth Paltrow har været med til at øge stedets popularitet, efter at hun har skamrost maden, og på væggene hænger platter med hendes og andre berømtheders autografer, som har spist på restauranten.
Maden hæver sig lagt over byens andre mexicanske restauranter, og retterne er klassiske med et moderne touch. Stemningen i restauranten med farvestrålende, blomstrede voksduge på bordene er afslappet, og maden serveres på træplader med papirservietter med stedets logo.
Retterne er skabt til at dele. Begynd med en af husets virkelig gode drinks og husets guacamole. Gå derefter ombord i velsmagende mexicanske retter som tacos med hjemmelavede dips, ceviche med kaktus og quesadillas. Smag også et af stedets gode desserter. Bestil bord på forhånd.
Niño Viejo, Av. de Mistral 54 (vis på kort)
3. Friske fisk med havudsigt
Der er rift om pladserne på terrassen med udsigt til stranden og havet hos Can Majó, der er en af byens mest eftertragtede fiskerestauranter. Kan du ikke få plads på terrassen, så får du også maritim stemning indenfor i de blåmalede lokaler med trægulve og hvide duge på bordene.
Can Majó lader sig ikke diktere af tidens madtrends. Her serverer man klassiske og enkle fiskeretter, som man har gjort i 40 år. Og det koncept har fået dem på rigtig manges lister over gode restauranter i Barcelona.
Fiske- og skaldyrsretterne er havfriske og smager fantastisk. Blandt husets specialiteter finder du bl.a. “Caldero de arroz con Bogavante” (risret med hummer), paella og og en række appetizers. gryderetter med ris, fisk og skaldyr (som stærkt kan anbefales), grillet hummer og fisk, bouillabaise og paella. Bestil bord i forvejen.
Can Majó, Carrer de l’Almirall Aixada 23 (vis på kort)
4. Panoramaudsigt og gode risretter
Restaurant Martínez ligger på toppen af Montjuïc-bjerget og har imponerende udsigt over havet og havnen. Både udsigt og stedets gode mad trækker mange mennesker til.
Udsigten er bedst i VIP-loungen, hvor du har havneudsigt fra bordet, men du sidder også super fint i resten af restauranten og på den udendørs terrasse. Her må du blot rejse dig for at få den bedste udsigt.
Ejeren er Jose María Parrado, der også driver en af mine yndlingstapasbarer i byen, Cañete.
På menuen har Martínez bl.a. risretter, ex paella, som især er god med kanin og kylling, fiskespecialiteten “Canzuelas” – en gryderet med galicisk hummer og havtaske, grillede fisk og muslinger, røde bøffer, lam fås bl.a. med kylling og kanin eller fisk- og skaldyr. Derudover kan du få en række tapas og salater. Retterne er enkle og råvarerne friske fra Catalonien og Galicien.
Har du lyst til at lave Martínezs specielle gryderet med hummer og havtaske derhjemme, så finder du opskriften her.
Martínez, Ctra. de Miramar 38 (vis på kort)
5. Kreative fusionsretter i intime omgivelser
I en smal sidegade i Barcelonas gotiske kvarter finder du restaurant Pla. Indretningen er hyggelig og romantisk og oplagt til en romantisk middag. Tjenerne sætter sig ved bordene og forklarer menuen, og det er nemt at føle sig hjemme i de intime omgivelser.
Pla serverer middelhavsretter i moderne, kreative fusionsudgaver. Start med en af stedets snacks og et glas cava, tør sherry eller vermouth. Søde kartoffelchips med yoghurt og iberisk skinke kan anbefales. Forretterne består bl.a. af rødbedetatar med sort hvidløg, røget makrel og forskellige skinkeretter. Til hovedret kan du vælge mellem bl.a. grillet fisk, svinekæber, stegt iberisk gris, and og oksekød. Jeg har smagt stedets and og bøf med søde wasabikartofler, og begge er virkelig gode. Dessertkortet består af kreative udgaver af is og frugt samt oste.
Vinkortet er fyldt med nøje udvalgt, lokale etiketter, og tjenerne anbefaler naturligvis gerne passende vine til retterne.
Pla, Bellafila 5 (vis på kort)
6. Mad som hos en spansk mor
Petra ligger klos op af katedralen Santa Maria del Mar (Havets Katedral) i El Born-kvarteret. Restauranten er indrettet som en spansk mamas spisestue på landet. Her er blåmalede vægge med farvede fliser og familiefotos, klinkegulve, mørke træborde, lamper lavet af bestik og dekorerede vinduer i klare farver.
Menuen står skrevet på vinflaskerne, som står på bordene blandt de farvede tallerkner. Retterne er enkle og velsmagende og tilberedt uden dikkedarer og fine fornemmelser. De serveres enkelt, som var du til middag hos mor. Du kan vælge mellem et udvalg af salater, pastaretter, retter med æg, fisk, kød og kylling.
Prøv stedets Menu del dia (dagens menu), som består af tre enkle retter – oftest suppe, kylling eller kød og en dessert – eller smag Petras albondigas (kødboller), som er rigtig gode. Petra har både en frokost- og en aftenmenu.
Petra, Carrer dels Sombrerers 13 (vis på kort)
7. Pakistansk perle i Raval-kvarteret
Barcelonas multikulturelle kvarter El Raval har et væld af pakistanske restauranter, og Adil Tandoori skiller sig markant ud fra mængden. Derfor er den naturligvis på min liste med gode restauranter i Barcelona. Kønt er der ikke i den lille restaurant med vinrøde plastikborde, men maden smager himmelsk.
Udvalget på menukortet er enormt, og du kan vælge mellem både kylling, lam og oksekøb i forskellige pakistanske krydrede udgaver som tikki, kadhai og karela samt duftende, lækre nybagte naanbrød med forskellige hjemmelavede dips, alt til særdeles gode priser. Adil serverer også gode øl, god te og mango lassi.
Restauranten har et par enkelte borde udenfor på terrassen, men der er rift om dem.
Adil Tandoori, Carrer de l’Est 9 (vis på kort)
8. Gastromad i den gamle oliemølle
Sucursal Aceitera har til huse i en tidligere oliemølle i Barcelonas hippe beboelseskvarter, Sant Antoni. Restauranten drives af tre venner, der bringer historien med ind i deres restautant. Du kan bl.a. se de gamle oliemøller gennem gulvet i restauranten, og her tilbydes et stort udvalg af olivenolier.
Sucursal Aceitera er både et godt sted at spise frokost, middag og nappe en tapa og en vermouth sidst på eftermiddagen. Sucursal Aceitera er bland mine udvalgte, gode restauranter i Barcelona, fordi den også har et pænt udvalg af vegetarretter. Kortet byder på et udvalg af tapas som oste og skinker samt retter som fx sauterede svampe med pocheret æg og iberisk bacon, blæksprutte med sød kartoffel, polsk lam med små grøntsager, kylling-cannelloni med trøffel og foie gras, torsk-, appelsin og granatæblesalat samt med appelsin og honningstegte auberginer med pistacienødder.
Restauranten har sin egen have udenfor Barcelona og årstidens friske grøntsager fra haven indgår i retterne.
Sætter du dig ved et bord ved de åbne vinduer, kan du nyde folkelivet på den populære gade Parlament, mens du spiser.
Sucursal Aceitera, Carrer del Comte Borrell 36 (vis på kort)
Vil du have inspiration til gode tapasbarer i Barcelona, så læs også min guide her
Flere spisetips til Barcelona
Vil du også have tips til gode tapasbarer i Barcelona, så læs min guide til nogle af byens bedste.
Læs også guiden til den bedste brunch i Barcelona og byens bedste is.