Denne skønne, andalusiske tomatsalat er en perfekt sommersalat til sommermiddagen i haven eller til frokostbordet. Tomatsalaten får sødt selskab af friske figner og et syrligt spark fra citronen. Opskriften er udviklet af Tina Scheftelowitz.
Ingredienser
1 kg tomater
50 g løg eller rødløg
400 g friske figner eller 100 g tørrede
lille bundt/potte frisk basilikum eller persille
1/2-1 økologisk citron
Dressing
1 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
3 spsk friskpresset citronsaft
salt og peber
Sådan laver du tomat-figensalat med citron
Start med dressingen. Riv eller pres hvidløget fint. Bland med de øvrige ingredienser.
Skær tomaterne i skiver, og læg dem på et stort fad.
Skær stilken af fignerne, og skær dem i tynde skiver, og bland dem med tomaterne. Pil, halver og skær løget i tynde ringe. Fordel dem over. Halver citronerne på langs, og skær dem i ultratynde skiver, og fordel dem over.
Smag på dressingen sammen med det stykke af hver salatingrediens. Mangler der salt og peber?
Ved serveringen: Dryp dressingen over salaten, og pynt med basilikumblade.
Opskriften er fra kogebogen Den andalusiske drøm.
Til dessert kan du servere Tinas lækre mazarinkage med hjemmelavet marcipan.