Hvor skal du spise tapas i Barcelona? Byen har et gigantisk udvalg af tapasbarer med et lige så varieret udvalg, så det kan være svært at vælge. Her får du en guide til nogle af de bedste tapasbarer i Barcelona, som er værd at besøge mere end én gang.
Bar Cañete
Den familiedrevne Cañete Barra y Mantel ligger i en sidegade til Las Ramblas, tæt på Teatre del Liceu, og består af 2 lokaler: Barra, som serverer moderne udgaver af klassiske tapas samt Mantel, hvor der serveres bistroretter i mere intime og raffinerede omgivelser. Cañete Barra er ifølge min bekendte i nabolaget, Mercedes, stedet, hvor områdets beboere helst spiser deres muslinger, og der er rift om pladserne.
Sæt dig i baren, hvor du kan se kokkene arbejde i det åbne køkken. Det er en fornøjelse at se dem fremtrylle retterne med perfektionistisk omhu i højt tempo, mens der samtidig er overskud til kollegial humor. Alle fisk og skaldyr kommer friske fra lokale markeder og årstidens grøntsager fra lokale landmænd.
Muslingerne er lige så gode som deres rygte, og de er et must. Prøv også de lækre rejser med hvidløg på et leje af havsalt eller en tunsteak. Kødelskere skal smage Cañetes steaktatar. Den rå, møre og velkrydrede steak sender tatarelskere direkte i tatarhimmelen.
Servicen er exceptionel. Tjenerne er opmærksomme, hurtige og eminente til at skabe en god stemning og masser af latter blandt gæsterne, uden at det bliver for anmassende.
Cañete
Carrer de la Unió 17
Teatro Kitchen & Bar
På Avinguda del Paral·lel ligger Teatro Kitchen & Bar, som overtog lokalerne efter kendiskokken Ferran Adriàs legendariske restaurant Tickets.
Navnet henviser til gadens storhedstid som teaterboulevard, og Teatro Kitchen & Bar fører traditionen videre fra Tickets og tilbyder et teatralsk show af en gourmetoplevelse.
Brødrene Iglesias åbnede Teatro Kitchen & Bar i 2021, og de står for teaterforestillingens rammer og scenografi.
Ved døren er en teaterbilletluge med teaterpærer-lysskilt og teaterplakater. Indenfor sætter farvestrålende lamper, der hænger ned fra loftet den teatralske stemning i de afslappede, men moderne, urbane lokaler.
Fra lokalerne har du kig til showet i køkkenet og personalet, der spiller rollerne i teaterforestillingen.
Siden 2022 har Michelin-kokken Oliver Peña stået i spidsen for det gastronomiske show. Peñas mission er at underholde og gøre folk glade, og han skaber tapas med tydelig signatur.
På kortet er der både kolde og varme tapas inddelt i scener og akter som i en teaterforestilling. Mange kan (og skal helst) spises med fingrene. De kreative tapas er moderne fortolkninger af klassikere med inspiration fra verdenskøkkenet, og nogle har et avangardistisk touch.
Smag fx de lækre østers med æblekimchi, tunbrioche og makrel med iberisk svinefedt og wasabi. Også de arabiske lammetacos og oksehaler a la romana kan anbefales. Desserterne tæller bl.a. chokolade-kakigori og citrustærte med mandler.
Køkkenet anvender årstidens råvarer, så kortet varierer. Derfor kan jeg ikke garantere, at alle nævnte retter er på kortet, når du kommer forbi.
Der tilbydes også to tapasmenuer: Overraskelsesshow, hvor du lader dig overraske af tjener og kokke og A a la carte-show, hvor du selv kan sammensætte dine tapas fra kortet. I Backstage-baren kan du sippe cocktails og nippe snacks.
Teatro Kitchen & Bar
Avinguda del Paral·lel 164
Quimet & Quimet
Folk står ofte som sild i en tønde på den lille tapasbar bag de røde trædøre i El Poble Sec-kvarteret. Siden Quimet & Quimet åbnede i 1914 har den haft ry for at være en af Barcelonas bedste tapasbarer.
Bag den store stålbar er væggene forede med metervis af hylder med vin, øl og spiritus. Her er også masser af fisk, skaldyr og kød på dåse. Sidstnævnte hører til nogle af husets specialiteter, og de er af en helt anden kvalitet end dem, du kender fra supermarkederne.
Der er kun et par enkelte siddepladser, så du skal indtage dine tapas på spansk vis – nemlig stående. Tapasmenuen består af omkring 30 tapas og montaditos (tapas på brød), og det kan være svært at vælge. Laks med trøffelhonning og yoghurt, babyblæksprutter (chiperones), muslinger og ansjoser med bagt rød peber, tomatrelish og oliven samt artiskokker hører til nogle af bestsellerne, og kan du lide ost, så skal du smage den asturiske blåskimmelost, cabrales, med tomat eller brie.
Quimet & Quimet, Carrer del Poeta Cabanyes 25
Tapas 24
Tapas 24 ligger i Eixample-kvarteret og er en af de mest populære tapasbarer i Barcelona og lillesøster til Michelin-restauranten Comerç 24. Tapas 24 er anmelderrost over hele verden og drives af kokken, Carles Abellan, der tidligere arbejdede på den verdensberømte elBulli.
Tapas 24 serverer lækre klassiske catalanske tapas med et moderne twist. Det lille kælderlokale er altid proppet, og du skal ikke forvente at spise i fred og ro. Tapas 24 har også få borde udenfor.
Menuen er malet på glasfacaden i skøn forening med glade rejer. De delikate tapas er raffinerede og intense i smagen. Jeg er vild med de små trekantede bikinisandwiches med fyld af skinke, ost og trøffel. Smag Ceviche de corvina. I en skål med is serveres papirtynde skiver torsk på et leje af salat og toppet med frisk chili og løg. En virkelig delikat og frisk ret. Den noget federe, cremede kartoffelkrokette, La Bomba de la Barceloneta, med fyld af oksekød og aioli på toppen er også et hit.
Til dessert er chokolademoussen flydende på olivenolie med et drys havsalt er et must, hver gang jeg spiser på Tapas 24. Den intense mørke chokolade smager vidunderligt sammen med salt og olivenolie.
Man kan ikke reservere bord, så undgå de værste køer ved de spanske spisetider.
Tapas 24
Carrer de la Diputació 269
La Cova Fumada
Du finder denne tapasbar, som er drevet af samme familie i generationer, midt i det gamle Barceloneta-kvarter. Køen er altid lang ved frokosttid, og da der ikke er noget skilt ved den lille bar, er det den, du skal bruge som indikation på, at du har fundet det rette sted. Her får du enkle, velsmagende tapas uden dikkedarer. Det er de friske råvarer, der er i fokus.
Især sardinerne, blæksprutterne og artiskokkerne er populære og værd at gå efter. Prøv også de friske muslinger med aioli.
La Cova Fumada minder mest af alt en travl kantine. Personalet tager mod bestilling og serverer maden, der tilberedes i det lille åbne køkken, i højt tempo. Der er ikke noget menukort og tjenerne taler ikke engelsk, så hvis ikke du taler spansk, må du pege dig frem eller finde de rigtige spanske gloser for maden, inden du bestiller.
Hold dig langt væk fra vinen. La Cova Fumada har kun én slags vin, der tappes fra tønde, men den smager forfærdeligt. Valget af vin er et levn fra bedstefarens tid bag disken, men lige den tradition, tæller ikke på plussiden. Drik en lokal øl eller vand i stedet for.
La Cova Fumada
Carrer del Baluart 56
Sucursal Aceitera
Sucursal Aceitera holder til i lokaler, hvor der tidligere blev produceret olivenolie, og her gøres en dyd ud af at dyrke historien. Fra restauranten er der kig til de gamle oliemøller gennem gulvet, og der serveres et udvalg af kvalitetsolier i retterne, bl.a. en lækker andalusisk ost i olie.
Størstedelen af råvarerne er fra egen have, så retterne varierer efter årstiden, og økologi er i fokus. Vælg mellem klassiske eller mere sofistikerede tapas, eller prøv stedets canneloni med oksehale, muffin med blæksprutte eller røget torsk med æg og tørret tomat. På vinkortet finder du få, men velvalgte lokale vine.
Sucursal Aceitera, Comte Borell 36
Bar Ceta Pulperia
I Barcelonas El Born-kvarter får du nogle af byens bedste blæksprutter på Bar Ceta Pulperia. En enorm bar er i centrum i det lyse lokale med træborde og -stole, og du kan også spise udenfor på terrassen.
Ejerne er fra Galicien og barens udgave af friske, marinerede blæksprutter er værd at komme efter. Derudover byder menuen også på klassikere som bl.a. pimientos del padrón (små, grillede, grønne pebre), muslinger, patata bravas (stegte kartofler med krydret sauce), marinerede ansjoser, rejer i hvidløg, skinke og manchego-ost.
Portionerne er særdeles gavmilde, så her er det oplagt at dele retterne, hvis I er flere sammen.
Bar Ceta Pulperia, Carrer de Simó Oller 3
Flere rejsetips til Barcelona
Find tips til flere spisesteder i guiden til restauranter i Barcelona, brunch og is
Søger du inspiration til oplevelser i Barcelona, så læs guiden for begyndere og tips til anderledes oplevelser i Barcelona.