Tag en bid af den spanske tapaskultur med hjem fra ferien. Med kogebogen “Tapas” i hånden kan du kreere 100 forskellige tapas hjemme i dit eget køkken. Få to tapasopskrifter fra bogen, der også fører dig ind i den spanske tapaskultur og de regionale forskelle.
Uanset hvor i Spanien, du har holdt ferie, så har du helt sikkert stået på en lokal tapasbar og fået langet tapas bestående af skinke, ost, blæksprutter, rejer eller kødboller over disken og nydt dem med et glas lokal øl eller vin. Tapas er mere end en hurtig snack, og du har helt sikkert også indåndet den livlige stemning, når spanierne “ir a tapear” – går ud med venner til tapas og en sludder – som er en vigtig del af deres DNA.
Hører du til en af de mange, der er vilde med den spanske tapaskultur, og vil du gerne integrere og variere de små serveringer mere i din hverdag hjemme i Danmark? Så skal du have fingrene i kogebogen “Tapas – klassiske spanske opskrifter”.
Tapas fås i et utal af varianter, og hver region har sine specialiteter, og i nogle regioner er de kendt under andre betegnelser. I Baskerlandet kaldes de “pintxos” og består af et lille stykke brød med lækre toppings, som holdes sammen af en tandstikker. I regionen står typisk store fade på bardiskene, så tager du selv, hvad du har lyst til, spiser lækkerierne og gemmer dine pinde. Derefter betaler du tjeneren efter antallet af pinde, du har på din tallerken.
Andre steder i Spanien kaldes brød med toppings (dog uden tandstikker) for montaditos.
Berømte og mindre kendte tapasopskrifter fra hele Spanien
Her er kogebogen “Tapas – klassiske spanske opskrifter” en bibel til tapaselskere, der gerne vil gøre spanierne kunsten efter og skabe lækkerier til dine gæster derhjemme.
Forfatter med indgående kendskab til spansk madkultur
Kogebogen “Tapas” er krydret med små afsnit om bl.a. vin, sherry, skinke, olivenolie og i hvilke byer, du kan nyde en gratis tapa til din drink.
Bogens forfatter, Per H. Jacobsen, har rejst rundt i Spanien og besøgt et utal af barer og samlet opskrifter og indsigter i tapaskulturen. Til hver opskrift hører en lille introduktion om den enkelte tapas oprindelse, og til nogle også forfatterens egen anekdote om retten.
Per H. Jacobsen er arkitekt, forlægger og autodidakt kok. Han er forfatter til flere kogebøger og vin- og madanmelder. Og så har han stor viden om Spanien, spansk kultur, gastronomi og vin, og netop den viden gør, at “Tapas” er mere end en kogebog. Du kommer et spadestik dybere og får også indsigt i tapaskulturen, og hvordan den er i konstant udvikling. “Tapas” er både en samling af inspirerende opskrifter og en miniguide til tapaselskeren.
Læs Per H. Jacobsens vin- og madanmeldelser fra Spanien på hans hjemmeside Vino y Tapas og følg ham på Instagram
Tapas af Per H. Jacobsen
Forlaget EC EDITION 2023
Vejledende udsalgspris 249 kr.
Køb bogen her