Spiser du helst vegansk eller vegetarmad, så er der masser af muligheder for at finde gode, grønne restauranter i Barcelona. Byen har flere etablerede vegetarrestauranter, og nye skyder op i Barcelonas gader.
1 Rasoterra
Rasoterra ligger i en af de smalle gader, i hjertet af Barcelonas gotiske kvarter, og er en af topstjernerne blandt Barcelonas veganske restauranter. Her serveres lækre retter med personlighed til dig, der er veganer, vegetar eller altædende, som ejerne bag så direkte beskriver det.
Rasoterra er en bistro, og deres filosofi er baseret på tre søjler: Planet, Produce og People. Det betyder, at der er fokus på bæredygtighed i hele processen. Fra at benytte sæsonens, lokale økologiske råvarer af høj kvalitet til at have gode forhold for de ansatte.
Lokalerne er lyst indrettede med et stort langbord, en lang bænk med mindre borde omkring samt en bar. Der er kunst på væggene, og stilen er enkel og rustik.
Plantebaserede, lokale råvarer, trylles til enkle, velsmagende retter, som præsenteres smukt på tallerknerne, uden fine fornemmelser.
På a la carte-menuen finder du bl.a. snacks som vegetar-croquetas og forretter som ceviche og grillede maitake-svampe. Hovedretterne tæller fuldkornsrisret med zucchini, salvie, blomkålstempura og zucchinimayo, fyldt aubergine med sprøde kikærter, krydret med bl.a. marsala og karry samt Rasoterras version af den catalanske ret fideuà med nudler.
Til dessert kan du vælge mellem bl.a. trøfler med chokolade og saltet karamel og en kirsebærdesset med kirsebæris, kaffe, romkaramel og crumble.
Menuen skifter med årstiden, så jeg kan ikke garantere, at nævnte retter er på menuen, når du besøger Rasoterra.
Rasoterra, C/ del Palau 5
2 Roots & Rolls
Roots & Rolls er kommet på mange vegetarelskeres læber, efter de løb med titlen som “mest bemærkelsesværdige eller innovative” restaurant i Barcelona Restauración Award i november 2023.
Juryen udpegede Roots & Rolls, fordi deres koncept er unikt, og fordi de, udover at tilføje asiatiske smage til Barcelonas grønne køkken, også formår at fylde restauranten med glæde og kreativitet.
Roots & Rolls åbnede i 2018 i Eixample-kvarteret og drives af danske Sandra de Jong og Erik van Leeuwen. Konceptet er japansk/asiatisk arv med et strejf af internationale smage. Produkterne, der anvendes, skal som princip have haft en rod, og så er det Root & Rools’ filosofi, at plantebaseret mad skal smage bedre, end den konventionelle.
Her er noget for dig, der er er veganer, vegetar, flexitar, glutenallergiker eller blot har lyst til et sundt måltid.
Restauranten er den største plantebaserede i Barcelona, og den er lyst og minimalistisk indrettet med et nordisk strejf, der minder om Sandra de Jongs rødder. Her er også mindre, private lokaler, hvor man kan spise i mindre grupper eller holde fest.
Menuen skifter hver måned. Root & Rolls absolutte bestseller er de veganske sushi, som ryger fra køkken til borde i samme fart, som var det nybagt brød. Du kan vælge mellem forskellige ruller som tempeh, nigiri, makis og geisha med frugt, grøntsager, krydderier, svampe, wakame og cashew-ost. Du kan købe rullerne enkeltvis eller vælge en sushimenu.
Du kan også få forskellige salater som ceviche med østerssvampe og avocado samt blomkålspopcorn, ramen miso og pad thai med risnudler, rødder, tofu og nødder.
Til dessert kan du bl.a få dekonstrueret citrontærte eller chokolade-avocado-brownie.
Roots & Rolls tilbyder to forskellige smagemenuer, en episk og en luksus inklusive drikkevarer, hvor du kan vælge mellem husets vin, cava, øl og sodavand. Til grupper tilbydes en særlig gruppemenu.
På drikkekortet har Roots & Rolls også sake, vermut og et udvalg af cocktails.
Roots & Rolls, Carrer Consell de Cent 401
3 Teresa Carles
I en stille sidegade, i Barcelonas multikulturelle kvarter, Raval, finder du restauranten Teresa Carles, som hører til en af klassikerne blandt vegetarrestauranter i Barcelona. Den er opkaldt efter ejeren, der i den grad har været pioner inden for grøn mad i byen.
Ved indgangen er det første du møder en stor disk, som bugner af råvarer og vegetarretter. Her kan du købe vegetarisk takeaway. Jeg vil dog anbefale, at du bevæger dig ind i lokalerne bagved, hvor du kan nyde Teresas mad i hyggelige, rolige omgivelser med dæmpet belysning.
På menuen finder du både veganske og vegetarretter, og her er et udvalg af salater, appetizers som vegetar-croquetas, vegetarpaté og tempura samt supper. Hovedretterne tæller forskellige pastaretter, miniburgere, risotto og Teresa Carles’ populære aubergine miellefeuille. Auberginerne er rullet omkring et fyld af svampe og ost, og serveres på en bund af tomatsauce.
Du kan selv give dig i kast med Teresa Carles auberginerulle-opskrift, når du ikke lige er i nærheden af restauranten.
Til dessert kan du bl.a. vælge æblekage, catalansk cheesecake, vegansk kage og frugtsalat.
Da Teresa Carles, med god grund, har stor succes med sine friskpressede juicer, vil jeg anbefale dig at smage en af dem.
Også Teresas flexitar-restaurant, Flax & Kale, der også ligger i Raval, er værd at besøge. Den er især populær til brunch.
Teresa Carles, C/ de Jovellanos, 2
4 The Green Spot
Træd ind i en elegant verden af egetræspaneler, bløde stole i jordfarver, træborde og frodige, grønne planter. The Green Spot ligger ved havneonrådet i Barceloneta-kvarteret. Restauranten ejes af Tragaluz Grupo, som har flere restauranter i Barcelona, Madrid og på Mallorca.
De rummelige med hvælvede lofter er et roligt afbræk fra kvarterets pulserende liv.
Vegetarmaden er enkel, ærlig og velsmagende, og den serveres i udgaver, som vegetarer sagtens kan invitere deres kødspisene med til at spise.
På menuen finder du forskellige salater med bl.a. kål og quinoa eller burrata, figen og tomat.
Prøv også de anbefalelsesværdige stegte blomkål med mynte og tamarindsauce.
Der tilbydes også et udvalg af pastaretter, bl.a. tagliatelle med trøffel og cannelloni med spinat, ricotta og parmesan.
Derudover byder menuen også på et pænt udvalg af pizzaer, bl.a. en vegansk og en (virkelig god) med fire oste, jordskokker og squash-blomster. Til dessert kan du bl.a. vælge chokoladetærte med karamel og pistacie samt hjemmelavet vegansk is.
The Green Spot har et begrænset udvalg af vin på glas, men der er et større, og udmærket udvalg, af lokale vine på flaske samt håndværksøl. Derudover kan du få et udvalg af friskpressede juicer.
The Green Spot, C/ de la Reina Cristina 12