Du kan sagtens finde spanske retter med råvarer, der er typiske indslag i den danske påskemenu. Samtidig kan du tilføje et sydlandsk twist til dine klassiske, danske påskeretter. Du kan også gå all in og servere din påskemiddag på spansk. Her får du fem retter, der passer perfekt til påskebordet.
Stege auberginer med honning
Vil du gerne servere en påskefrokost med mindre kød, så kan disse sprødstegte auberginer sagtens udgøre en lækker snack blandt retterne. De kan også serveres før middagen med et glas kølig cava eller hvidvin.
De papirtynde auberginer er ikke så svære at lave, som de ser ud til, men den enkle ret vil helt sikkert begejstre dine gæster.
Læs opskriften: Stegte auberginer med honning
Langtidsstegt lammekølle med kartofler og løg
Ingen påske uden lam, og trods denne langtidsstegte lammekølle ofte ses på spanske juleborde, så spiller den en perfekt hovedrolle til en dansk påskemiddag.
Lammekøllen marineres i citron, hvidvin, hvidløg og laurbærblade og hygger sig i ovnen i flere timer sammen med kartofler og løg. Resultatet bliver en saftig og mør steg med de lækreste karameliserede kartofler og løg. Denne spanske version af lammekølle kan virkelig anbefales.
Læs opskriften: Langtidsstegt lammekølle med kartofler og løg
Tomat-figensalat med citron
Denne andalusiske salat gør sig både godt på påskefrokostbordet og som ledsager til en middag med kød eller som et element i en vegetarmiddag.
Salaten er både farverig og har smæk på smagen. Tomaterne får sødme fra fignerne og syrligt spark fra citronerne. Løg og frisk basilikum giver den ekstra krydderi og kant.
Læs opskriften: Tomat-figensalat med citron
Citronsorbet med cava
Her trylles påskegule citroner om til en let sorbet, som blendes med cava. I Spanien serveres Sorbete de limón al cava, som den hedder på spansk, typisk til sammenkomster og på mange restauranter. Citronsorbeten tilsat lette bobler, fungerer både godt som en let sød dessert, fx efter påskelammestegen, eller som en ganerenser mellem retterne. I Spanien serveres den på begge måder, både til private sammenkomster og på restauranter. Skal det gå hurtigt, så køb en god citronsorbet, så har du en dessert på få minutter.
Læs opskriften: Citronsorbet med cava
Citrontærte med lemoncurd og friske citrusfrugter
Denne solskinsfarvede sød/syrlige tærte smager fantastisk til kaffen, men du kan også servere den som dessert. En sprød, gylden tærtedej dekoreres med en smuk symfoni af friske citrusfileter af appelsin, grape og lime. Tærten smager himmelsk, og farverne klæder påskebordet super godt.
Læs opskriften: Citrontærte med lemoncurd og friske citrusfrugter