Disse lækre, spanske marcona-mandler er vendt i den marrokanske krydderiblanding, Ras el Hanout, og tørrede i ovnen. De smager skønt som en snack eller som drys på supper eller salater.
Marcona-mandler betragtes som den fineste mandeltype. De runde, korte og søde mandler er lækre i både søde sager i snacks og som topping på supper og salater.
Her vendes Marcona-mandlerne i den spicy, marrokanske krydderiblanding Ras el Hanouth. De er nemme at lave og skønne til et glas vin, cava eller sherry.
Opskriften er udviklet af Spaniens mest hippe vegetarkok, Teresa Carles, og den er fra hendes vegetarkogebog, der kan købes i både en spansk og dansk udgave.
Sådan laver du Ras el Hanout-krydrede mandler
Du skal bruge (til 4 personer)
- 125 g ubehandlede Marcona-mandler
- 25 g misopasta
- 50 ml olivenolie
- 75 ml vand
- 20 ml algarvesirup
- 5 ml citronsaft
- 50 ml kokosmælk
- 10 g Ras el Hanout-krydderi
- Hvide og sorte sesamfrø
Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne (undtagen mandlerne). Put mandlerne i blandingen og lad dem trække godt. Vend derefter mandlerne i sesamfrø.
Tør mandlerne i ovnen, med ovndøren på klem, ved 60 grader i 8-10 timer.
De krydrede mandler smager også skønt som topping på Teresas græskar- og ingefærsuppe.
Prøv også Teresa Carles’ populære aubergineruller med svampe og cashew-ricotta.