De her små, farvestrålende kugler af gedeost, rullet i farverige krydderier, ser skønne ud på et bord, og så smager de forrygende godt til en aperitif.
Opskriften på disse lækre ostekugler stammer fra kogebogen Oliven & olivenolie af Henik Vilian og Ingo Schauser, som har udviklet opskrifterne på Garden of Lemons i Andalusien.
Opskrift: Små kugler af gedeost rullet i krydderier
12 KUGLER
150 g gedeost, i rulle halvtør
50 g Philadelphia-ost, naturel
2 spsk olivenolie
1/2 citron, fintrevet skal
salt og friskkværnet peber
3 kryddermuligheder
røget paprika og sumak
fintskåret purløg
dukkah
Bland gedeost og Philadelphia i en skål, og mos dem sammen med en gaffel. Tilsæt olivenolie, fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber, og rul massen til 12 mindre kugler med håndfladerne, til de er kuglerunde.
Hæld kryddermulighederne op i tre små tallerkener, og tril 4 kugler i hvert krydderi.
Anret ostekuglerne i tre kolinner på et fad med en cocktailpind i hver ost. Server dem sammen med godt brød eller sprøde olivenoliecrackers.