Denne populære, spanske citronsorbet med cava smager skønt med sin blanding af sødt, syrligt kombineret med liflige bobler. Og så er den super nem at lave.
Citronsorbet med cava (sorbete de limón al cava) er en spansk signaturdessert, der ofte serveres til større fester og på bedre restauranter.
Desserten, der er det perfekte, søde punktum for en god middag, er både frisk og kølig og smager fantastisk. Du kan også bare nyde den som et sødt og forfriskende indslag på et hvilket som helst tidspunkt af dagen, når det passer dig.
Opskrift på citronsorbet med cava
Ingredienser
- 1 l citronsorbet (køb en god sorbet eller lav din egen. Price-brødrenes er god)
- 1 flaske cava – halvsød (semi seco)
- Revet, økologisk citronskal
Sådan gør du
Put citronsorbet i en kande og hæld iskold cava over. Blend det hurtigt sammen, (det skal være skummende). Hæld citronsorbet- og cavablandingen i høje glas. Pynt med revet citronskal og server straks.
Sørg for at lave desserten lige før den skal serveres. Den har nemlig en tendens til at skille, hvis man lader den stå et stykke tid.
Tip: Citronsorbet med cava passer perfekt som dessert til langtidsstegt lam.