Agua de Valencia er en skøn, spansk drink med cava til sommerens hyggestunder og fester i haven. Den forfriskende drink stammer fra Valencia og består af søde, friske appelsiner, boblende cava og et lille spark gin og vodka.
Agua de Valencia stammer, som det fremgår af navnet, fra Valencia i Spanien. Agua betyder “vand”, så drinkens navn kan direkte oversættes til “vand fra Valencia”, hvilket dog ikke skal tages bogstaveligt. Agua de Valencia indeholder både cava og spiritus.
Drinken blev opfundet på en lokal bar i 1959, og overalt i byen kan man nyde Agua de Valencia med berømte, solmodne og søde appelsiner. Fra bar til bar kan der dog være stor forskel på, hvor meget alkohol, der tilsættes drinken.
I Valencía fik jeg denne udgave serveret af paellakokken Rafael hos Mi Paella en el Huerto. Jeg lokkede opskriften ud af ham, og siden har jeg lavet den flere gange og serveret den for gæster hjemme i min have. Hver gang vækker den stor begejstring.
Du kan servere en kølig Agua de Valencia som forfriskende velkomstdrink eller til tapas. Den er perfekt til sommerens fester, men jeg kan sagtens drikke den hele året.
Opskrift på Agua de Valencia (1 liter)
Du skal bruge:
- 5 dl friskpresset juice af søde, spanske appelsiner. Du kan også købe friskpresset appelsinjuice og bruge det
- 1/2 flaske cava
- 1 dl gin
- 1 dl vodka
- Rørsukker
- Isterninger
Sådan gør du
Pres appelsinerne til juice og hæld det i en stor kande.
Tilsæt cava, gin og vodka og bland det hele godt.
Smag til med rørsukker.
Stil kanden i køleskabet til drikken er iskold.
Hæld en god håndfuld isterninger eller to i kanden. Server din Agua de Valencia i store glas, pyntet med appelsinskiver.
Prøv også Rafaels lækre udgave af den klassiske, spanske sangria