Det bugner af gode tapasbarer og restauranter i Málaga, og der er noget for ethvert madøre. Har du god tid, så gå på opdagelse efter dine egne favoritter. Til inspiration får du her mine tips til spisesteder i Málaga, som jeg synes, er værd at besøge.
1. Farverig andalusisk tapasbar
Vægge tapetseret med fotos af berømtheder, en gårdhave med klassiske, andalusiske urtepotter på række over et springvand, trætønder fyldt med vin på række, lange bardiske med andalusiske kakler og brune træstole. Baren og bodegaen El Pimpi er så klassisk andalusisk, at det næsten er en kliché. Stedet er i flere etager med flere små barer, gårdhaver og en udendørs terrasse med udsigt til det romerske teater.
Baren er en institution i byen, og det er ikke uden grund. Her serveres klassiske, andalusiske tapas, solide retter og vin i spøjse og hyggelige lokaler fra 1800-tallet med rigtig god stemning.
Prøv El Pimpis minisandwich, gedeoste og skinke, og drik lokal vin til. Smag også den lokale søde vin (vino dulce) her.
El Pimpi
Calle Granada 62 (vis på kort)
2. Byens bedste fritterede fisk
Fritterede fisk er Málagas specialitet, og du kan få dem i adskillige varianter på byens barer og restauranter. Jeg spurgte flere af de lokale, hvor de spiser deres fisk, og svaret lød overvejende: “På Los Mellizos”.
Restauranten ligger centralt midt i centrum. Disken ved baren er spækket med friske fisk og skaldyr, bordene i de rummelige lokaler dækkede med hvide duge, og tjenerne er opmærksomme.
Fisk og skaldyr spiller naturligvis hovedrollen på det pæne udvalg af retter på menuen. Lige fra forretter med nypillede rejer, marinerede ansjoser, laksetatar og torskecarpaccio, hovedretter med pighvar, guldbras, sværdfisk og blæksprutter til husets specialiteter som kæmperejer med Pedro Ximénez (sød sherry) og torsk.
Sidst men ikke mindst serveres der også fritterede ansjoser, rejer, hvilling, blæksprutter og torsk, og Los Mellizos fritterede fisk lever i høj grad op til deres rygte som byens bedste.
Los Mellizos Málaga
Sancha de Lara 7 (vis på kort)
3. Berømt burger med tyrehale
Gastrobaren KGB (Kisko García Bar) ledes af Michelin-kokken Kisko Garcá. Han kommer fra Córdoba, hvor han også driver en kendt Michelin-restaurant, og i 2018 er det også lykkedes ham at sikre KGB et tallerkensymbol i Michelin-guiden.
Som navnet antyder er KGB indrettet i et spion- og koldkrigstema. Du kan sidde i baren med udsigt til “vinkælderen” bag en glasdør eller ved et bord i restauranten.
KGBs signaturret er den berømte tyrehaleburger, og de har langet over 65.000 af slagsen over disken (2018). Burgeren består helt enkelt af en intenst smagende rabo de toro (tyrehaleragout) med hjemmerørt mayonnaise og salat i en lækker hjemmebagt burgerbolle i sliderstørrelse.
KGB har også en række andre moderne fusionstapas på menukortet, bl.a. tacos med glaseret svinekød, og de henter inspiration fra hele verdenskøkkenet. Gastrobaren er populær, så bestil bord eller kom tidligt til frokost eller aftensmad.
KGB
Calle Fresca 12 (vis på kort)
4. Enkle middelhavsretter i Soho-kvarteret
Et besøg på La Deriva, der ligger i udkanten af Soho-kvarteret, er en æstetisk oplevelse – både indretningsmæssigt og på tallerkenen.
Restauranten har til huse i rummelige, smukt indrettede lokaler med hvælvede lofter, rå murstensvægge, rustikke træborde, lyse, polstrede stole og sildebensparketgulve. Restauranten spreder sig over to lokaler med en “vinkælder” bag en stor glasdør imellem. Her er også en bar, hvor du kan få en drink, mens du venter på dit bord.
Køkkenet byder på klassiske middelhavsretter med et avantgardistisk twist, og de gode, lokale råvarer (især fisk og skaldyr) er i centrum. Retterne, der både er enkle og æstetiske tæller bl.a. hummer, laksetatar, grillet blæksprutte, tun med wasabi, risotto, linser med trøffel og oksemørbrad med rosmarin.
La Deriva
Alameda Colón 7 (vis på kort)
5. Tapas ved marinaen
Málagas havnepromenade “Muelle Uno” har et væld af spisesteder af meget svingende kvalitet. I den bedre ende finder du La Barra, som er et godt sted at spise tapas og pintxos. Sætter du dig på La Barras terrasse, så får du samtidig smuk udsigt til havnen.
La Barras tapas og pintxos tæller både klassikere som tortilla, marinerede ansjoser, manchego og sortfodsskinke. Her er også mere moderne udgaver som cannelloni med roastbeef,gedeost med karameliserede løg, miniburgere og fois gras med karamelliserede løg. Alle meget velsmagende og lækkert og enkelt anrettet.
La Barra har også et udvalg af supper, salater, ris- fiske- og kødretter.
La Barra
Paseo del Muelle, lokale 62,1 (vis på kort)
6. Rustik bistromad ved katedralen
Klos op ad Malagás katedral, på Plaza Obispo, finder du rastopubben L’experience. Den hyggelige plads og udsigten i sig selv er en oplevelse, men også L’experiences køkken er værd at komme efter.
Både restauranten og terrassen er rummelig, men vil du have udsigten fra terrassen, så skal du bestille bord eller komme til tidlig frokost eller aftensmad.
Det omfattende menukort er en fusion af klassiske bistroretter, spanske klassikere, salater og kreative toasts. Smag fx en VIP-udgave af den klassiske clubsandwich, burger med spansk skinke og brie, wraps med strimler af oksekød og hjemmelavede kartoffelfritter, thai-salat med rejer eller makreltoast med stærk rød peber og tomat.
L’experience
Plaza Obispo 4 (vis på kort)
Flere tips til Málaga
Find inspiration til de bedste oplevelser i Málaga i storbyguiden og tips til gode cafeer i cafeeguiden.