Terraza Martínez i Barcelona er blandt andet kendt for sin velsmagende paella med knurhane – Arroz de Calder. Jeg har lokket opskriften ud af chefkokken, så du selv kan gå i køkkenet og lave deres udgave af den lækre spanske klassiker.
Opskrift på paella med knurhane
Ingredienser
(2 personer)
200 g Bomba-ris (du kan købe dem hos VildMedVin)
15 tørrede spanske peberfrugter
solsikkeolie
2 store løg
1 l sød, spansk vin – vino racio eller lagret sherry
1 l fiskefond
320 g knurhane
Sådan gør du
Tilbered først en pebersauce. Svits de tørrede peberfrugter i solsikkeolie og stil dem til side. I den samme olie steges løgene til de er gyldne. Tilsæt den søde vin/sherry og reducer væsken, så alkoholen fordamper. Bland derefter peberfrugterne med løg og vin og stil det til side.
Opvarm olie i en paellapande og tilsæt risene samt 80 g pebersauce. Bland forsigtigt ris og pebersauce godt sammen og varm det godt op. Tilsæt derefter kogende fiskeboullion ved høj varme. Lad risene simre i 5 – 10 minutter. Tilsæt knurhanen 10 minutter før risene er møre og færdige. Afslut med at sætte panden i ovnen i 3 minutter ved 250º. Server paellaen rygende varm.
Prøv også Martínezs opskrift på hummer- og havtaskegryde.