Denne spanske mazarinkage smager fantastisk. Opskriften er udviklet kogebogsforfatteren Tina Scheftelowitz, og den er blevet signaturkage, da hun drev B&B i Frigiliana.
Opskrift på mazarinkage med hjemmelavet marcipan
Ingredienser
250 g smør, blødt
1 vaniljestang (eller 1/4 tsk stødt kanel)
250 g sukker
5 kumquat (eller skal af en økoappelsin) evt. mere skal
250 g (hjemmelavet) marcipan
4 æg
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Marcipan
200 g mandler
70 g rørsukkersirup eller anden sirup
Sådan laver du mazarinkage med marcipan
Tag smørret ud af køleskabet i god tid.
Marcipan: Smut evt. mandlerne, og rist dem i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er mellem-finthakkede. Tilsæt siruppen, og kør lidt mere – massen vil ikke samle sig helt.
Kagen: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smørret godt med vaniljekorn, sukker og finthakket kumquat/reven appelsinskal. Smuldr marcipanen ud i dejen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk indimellem. Rør hurtigt mel og bagepulver i dejen, og kom den i en smurt springform.
Pynt, kan udelades: Drys med et tyndt lag sukker, og døk kagen med tynde skiver af kumquat uden kerner.
Bag den ved 160 grader (uden varmluft) i 1 time, til den er let fast ved tryk i midten af kagen.
Server kagen solo eller med sæsonens frugt. Tina Scheftelowitz serverer mynte-te til.
Opskriften er fra bogen Den andalusiske drøm.
Tip
En glutenfri version med boghvedemel eller lignende i stedet for hvedemel fungerer fint.
Prøv også Tinas lækre opskrift på tomat-figensalat med citron.