Lav selv denne lækre hummer- og havtaskegryde – La cazuela Martínez, som den bliver serveret på den hippe restaurant Martínez på toppen af Montjuïc-bjerget i Barcelona.
Opskrift på hummer- og havtaskegryde
Ingredienser
(2 personer)
1 hummer
300 g havtaske
kartofler i skiver
paprika
300 g tomatsauce
1 fed hvidløg
2 chillier
tør sherry
1/2 l fiskefond
salt og olie
Sådan gør du
Åbn hummeren på langs, adskil hovedet fra kroppen og bræk kløerne af. Skær havtasken i 2 stykker, der hver vejer omkring 150 g. Hæld lidt olie, hvidløg og chili i en stor gryde og lad det trække. Steg hummer og fisk i olieblandingen. Steg først hummeren på skalsiden og derefter kødsiden sammen med fisken. Når hummer og fisk er brunet, tages de op. Lad hummer og fisk hvile.
Put nu kartoffelskiver, tomatsauce, paprika og tør sherry i gryden. Reducer væsken, så alkoholen fordamper og tilæst fiskebouillon. Reducer saucen yderligere. Krydr med salt.
Tilsæt havtasken, og når den er mør, tilsættes hummeren omhyggeligt, så den ikke bliver overkogt og tør. Til slut sættes gryden i ovnen i 3 minutter ved 200 grader.
Prøv også paellaen fra restauranten Martínez i Barcelona.